Előfizetői tartalom

Felvásárlási csata indult a Magyar Telekom testvéréért

Portfolio
Már majdnem úgy tűnt, hogy unalomba fullad a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatának, a T-Mobile US-nek a felvásárlása: az amerikai Sprint (és anyavállalata a japán Softbank) ajánlatot tett a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cégre, úgy tűnt, már csak az amerikai versenyhatóságok akadályozhatják meg a tranzakciót. Most azonban egy francia távközlési cég, az Iliad is ajánlatot tett, igazi felvásárlási csata alakulhat ki!

Az Iliad 15 milliárd dollár készpénzt adna a T-Mobile US 56,6 százalékáért, a tranzakciót nem csak készpénzzel, hanem részvényekkel is finanszíroznák A francia cég szerint a negyedik legnagyobb amerikai mobilszolgáltatóra tett ajánlatuk részvényenként 36,2 dollárra értékeli a T-Mobile US-t Az Iliad ajánlata azért érdekes, mert alacsonyabb a Sprint részvényenként 40 dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés