Előfizetői tartalom

A kár, amit senki nem térít meg

Hámor Iván
Egy közlekedési baleset minden szempontból sajnálatos esemény, még akkor is kárral jár, ha csak két lökhárítót kell kijavítani, fényezni, ennek az ára is elérheti a 100 ezer forintos nagyságrendet. Sok esetben azonban nem "csak" ekkora kár keletkezik, hanem jóval - nagyságrenddel - nagyobb, ami ráadásul nem, vagy csak nagyon nehezen számszerűsíthető, és a megtérítésére csak bírósági úton van valamennyi esély.

A héten több olyan baleset is történt, melyek - a legnagyobb káron, a személyi sérülésen, sőt haláleseten túl - további jelentős károkat okoztak, amelyek megtérítésére nem kötelezett az okozó fél felelősségbiztosítója. Mint azt a Portfolio megkeresésére Gilyén Ágnes, a MABISZ szóvivője elmondta, a járművek kötelező felelősségbiztosítása felülről korlátos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés