Előfizetői tartalom

Energiaéhség: itt a világ 5 legnagyobb füstölője

Portfolio
A világ öt legnagyobb energiafogyasztója a globális energia-felhasználás több mint 60%-át tette ki 2013-ban. A "nagyfogyasztók" között egyre növekszik a szerepe a fejlődő gazdaságoknak, azonban ezzel párhuzamosan a globális CO2-kibocsátás is bővül, ugyanis a fejlődők két legnagyobbika, Kína és India energiamixén belül a szén dominál.

Jelentős átrendeződésen ment keresztül a világ energiafogyasztásának földrajzi szerkezete az elmúlt 10-15 évben, ugyanis míg a 2000-es évek elején egyértelműen a világ fejlett gazdaságai dominálták az energia keresleti piacát, addig ma már a fogyasztás nagyobb része az OECD-n kívüli, ún. fejlődő országokban realizálódik. Az OECD országok összesítve már több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés