Előfizetői tartalom

Nem csak lokálpatriótáknak - Audi A3

Hámor Iván
A multinacionális vállalatok flottapolitákáján megfigyelhető, hogy amennyiben valamilyen más tényező nem akadályozza őket, akkor a külföldi leányvállalataik, képviseleteik jellemzően az anyaországban gyártott autókat használnak. Ettől lehetnek, és vannak is eltérések, de a lokálpatriotizmus sok vállalatra jellemző ezen a téren is. Az elmúlt években kibővült hazai autógyártás már a magyar KKV szektor számára is lehetővé teszi, hogy hazai cég hazai gyártású járművet használjon, akár felsővezetői szinten is.

A négyajtós Audi A3 már valóban magyar gyártású autó, és nem egy itthon összeszerelt jármű. A győri gyárban készülnek a karosszériaelemei, környékbeli beszállítóktól érkeznek az alkatrészek, mi több a tesztautóba is beépített 1,4 literes turbós benzinmotor fejlesztése is aktív hazai közreműködés mellett zajlott. Annak ellenére, hogy az A3-as ugyanúgy az MQB platformra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés