Előfizetői tartalom

Felesleges felvágás helyett - Nissan Qashqai 1,5 dCi

Hámor Iván
A Nissan az új, 2014-ben piacra dobott Qashqaijal megtalálta azt az utat, amin már ez előzővel is járnia kellett volna. Az autó magassága ugyan még mindig az eget súrolja, és érthetetlenül ekkora, ugyanis nincs akkora az az idős, mozgásában korlátozott, kórházból éppen távozó, stb. vásárlói réteg, akinek valóban szükséges a magas üléspozícióra. Ezt jól mutatja az is, hogy a gyártás nem egész 5%-a a 4x4-es kivitel. További kérdés, hogy a csúcsmotorra, az 1,6 dízelre is valóban annyi embernek van szüksége, ahányan megrendelik?

A Nissan 2007-ben valami egészen szokatlannal törte meg az addig jól elkülöníthető járműkategóriákat, amikor bemutatta se ide, se oda nem tartozó Qashqait. Nem alsó-középkategóriás ötajtós, nem terepjáró, nem szabadidőautó volt, hanem ezek egyfajta egyvelege keveréke. Semmitmondó formai megoldásai ellenére a vevők hamar megkedvelték, amit a 2 milliónál is nagyobb darabszám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés