Előfizetői tartalom

Minden baj forrása! - Ettől félhetnek most igazán a befektetők

Portfolio
Bár évek óta extrém laza az amerikai jegybank monetáris politikája, a befektetők mégis a kamatpálya által nem indokolt értékeltségi mutatókkal árazzák a részvényeket, a kockázati prémiumok ugyanis lényegében eltűntek - emeli ki legfrissebb piaci kitekintőjében a nagy tekintélynek örvendő portfoliókezelő, John Hussman. A szakértő hangsúlyozza, a kockázati prémiumok normalizálódása elkerülhetetlen, ami sajnos nem fokozatosan fog végbemenni, hanem hirtelen, nagy ugrásokkal. Ez pedig heves negatív piaci reakciókat válthat majd ki.

Az utóbbi évtizedek tőkepiaci buborékai és összeomlásai kapcsán a nagy tekintélynek örvendő portfoliókezelő, John Hussman rendre egy dolgot hangsúlyoz, mégpedig a pénzügyek egyik legfőbb alaptörvényét: egy értékpapír nem más, mint eszköz a jövőben várható pénzáramok megszerzéséhez. Egy adott készpénzáram esetén minél magasabb az az összeg, amit a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés