Előfizetői tartalom

Hamarosan leáll a vásárlásokkal a Fed

Portfolio
Hamarosan véget érhet a jegybanki eszközvásárlások harmadik köre az Egyesült Államokban, a befektetőket pedig minden bizonnyal az érdekli elsősorban, hogy a program kifutása milyen hatással lehet majd a részvényárakra. Némi vizsgálódás után úgy tűnik, a jegybanki eszközvásárlások és a forgalomban lévő pénzmennyiség alakulása között laza a kapcsolat - ami elsőre talán meglepőnek tűnhet -, így elviekben a program lezárásának önmagában nem kellene erőteljes negatív piaci reakciókat eredményezni. Ezt a kimenetelt erősítheti az is, hogy a Fed a program lezárását követően egy darabig még szinten tarthatja az igen méretesre duzzadt mérlegfőösszegét, ami az utóbbi években nagyon szoros korrelációt mutatott az S&P 500 mutatóval.

A tervek szerint még idén októberben kivezetik az Egyesült Államokban a jegybanki eszközvásárlások harmadik körét (QE3), a legtöbb tőzsdei befektetőt pedig élénken foglalkoztatja a kérdés, hogy milyen hatással lesz majd ez a részvénypiacokra. Elsőként érdemes egy kicsit közelebbről megnézni, hogy mi is történt (történik) a jegybanki eszközvásárlások során. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés