Előfizetői tartalom

Brutális prémiummal vett biotech céget a Roche

Portfolio
A svájci gyógyszeripari vállalat, a Roche megállapodott az amerikai biotechnológiai cég, az InterMune felvásárlásáról - számolt be a Reuters. A Roche 8,3 milliárd dollárt fizetne a kiszemelt vállalatért, méghozzá készpénzben. A legújabb, dollármilliárdos felvásárlás is azt jelzi, hogy a gyógyszeriparban tovább folyik a konszolidáció.

8,3 milliárd dollárért venne meg egy amerikai biotechnológiai cégek a Roche, a felvásárlási ajánlat részvényekre vetítve 74 dollár, ami az augusztus 22-i záróárhoz képest 38%-os prémiumot jelent. Az akvizíciót mindként társaság menedzsmentje javasolta. A 8,3 milliárd dolláros felvásárlás a Roche-nál 2009 óta a legnagyobb akvizíció, akkor a cég a Genentech még nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés