Üzlet

Informatikus rosszfiúk döntik romba a pénzügyi világot?

Portfolio
A világ értékpapír-felügyeleteit tömörítő nemzetközi szervezet megkongatta a vészharangot: az Iosco (International Organization of Securities Exchange) elnöke szerint a következő nagy pénzügyi sokkot kiberbűnőzök okozzák majd - írja a Financial Times.
A pénzügyi világot fenyegető következő nagy sokk a kibertérből érkezik Greg Medcraft, az értékpapír-felügyeleteket tömörítő nemzetközi Iosco szervezet elnöke szerint. (A szervezethez egyébként 2003 októberében csatlakozott a magyar PSZÁF, amelynek feladatait már az MNB vette át.) Figyelmeztetése szerint az informatikai rendszerek védelmét meg kellene erősíteni.

A szabályozók egy átfogó, globális informatikai ellenőrző eszköztár kialakítására tehetnek javaslatot már a következő évben. Az alapvető irányelveket az amerikai felügyelet (SEC) tapasztalatai alapján alakíthatják ki, az ellenőrzések fókuszában a brókercégek, alapkezelők, tőzsdén jegyzett cégek és maguk a tőzsdék lesznek - jelentette ki Medcraft.

A globális erőfeszítések szükségességét az a tanulmány alapozza meg, amelyet tavaly készített el a szervezet a témában. Ebből kiderült, hogy a felügyeletek közül durván minden másodikat ért már valamilyen hackertámadás, 89 százalékuk szerint pedig a kiberbűnözés potenciális rendszerkockázatot jelent, főleg egy támadás miatt elszenvedett bizalomvesztés lehet veszélyes a pénzügyi világban.
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
klimavaltozas