Előfizetői tartalom

Ez mentheti meg Európát, ha az oroszok elzárják a gázcsapot

Portfolio
Hamarosan elkészülhet a cseppfolyós földgáz (LNG) fogadására alkalmas lengyel terminál, miközben a hosszú évek óta húzódó horvát terminál ügye is rendeződni látszik. Az orosz-ukrán konfliktus elhúzódása ismét megkongatta a vészharangokat az európai gázpiacon, ami a gázbeszerzés további diverzifikációjának igényét hívta életre.

Az orosz-ukrán szembenállás elhúzódásával ismét előtérbe kerültek azok a hangok, amelyek az alternatív gázbeszerzési lehetőségek fontosságát hangsúlyozzák. Számos európai politikus sürgette például az amerikai politikai vezetést az elmúlt időszakban, hogy a palagáz-forradalom által nagy mennyiségben rendelkezésre álló - olcsó - amerikai földgáz exportjának útjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés