Üzlet

10 cég, amelyik eldönti, hogy mit eszünk és iszunk

Portfolio
A világ élelmiszerpiacát hatalmas mérete ellenére néhány nagyvállalat tartja ellenőrzése alatt. A legbefolyásosabb cégekről az Oxfam International készített jelentést, a listára olyan szereplők kerülhettek fel, akiknek az üzletpolitikája jelentős hatással van az élelmiszerellátásra, a táplálkozási szokásokra és természetesen a környezetünkre.

1 2 3

Tavaly a világ mezőgazdasága és élelmiszeripara több mint 1 milliárd embernek adott munkát, ezzel a harmadik helyet szerezte meg a globális munkaerőpiacon a foglalkoztatás szempontjából legmeghatározóbb ágazatok között. Az élelmiszeripar mérete és jelentősége ellenére elmondható, hogy nagyon kevés vállalat uralja a piacot. Az Oxfam International által elkészített jelentés a 10 legbefolyásosabb élelmiszer- és italgyártó céget foglalja magában. A listán olyan játékosok kaphattak csak helyet, akiknek az üzletpolitikája jelentős hatással van az élelmiszerellátásra, a táplálkozási szokásokra és természetesen a környezetünkre.
10.-7..
Kellogg
A Kellogg-csoport legismertebb márkái valószínűleg a Kellogg's és a Pringles, a vállalat összesen 1 600 különböző élelmiszert gyárt, és 180 országban van jelen több mint 30 ezer alkalmazottjával. Tavaly közel 15 milliárd dolláros árbevételt realizált, ami 1,8 milliárd dolláros profittal párosult.

10 cég, amelyik eldönti, hogy mit eszünk és iszunk
Forrás: Europress/Getty
General Mills
A hazai fogyasztók talán kevésbé ismerik a cégcsoportot, de Amerikában olyan népszerű márkákat birtokol, mint a Betty Crocker, a Green Giant és a Pillsbury. A General Mills közel 18 milliárd dolláros árbevételt ért el 2013-ban és 43 ezer embert foglalkoztatott világszerte.

10 cég, amelyik eldönti, hogy mit eszünk és iszunk
Forrás: Europress/Getty
Associated British Foods
A Twinings teát is gyártó vállalat tavaly több mint 21 milliárd dolláros árbevételt ért el, amiből 837 millió dolláros profitja képződött. A világ számos országában jelen lévő cég közel 113 ezer embert foglalkoztat.

10 cég, amelyik eldönti, hogy mit eszünk és iszunk
Forrás: Europress/Getty
Groupe Danone S.A.
A francia Danone is igazi globális játékos, a cégcsoport meghatározó piacai Franciaországon kívül Oroszország, az Egyesült Államok, Kína és Indonézia. A Danone a tejtermékek, a palackozott vizek és a bébitápok piacán is meghatározó szereppel bír (utóbbi esetében piacvezető az eladások tekintetében). Tavaly 29,3 milliárd dolláros árbevételt és 2 milliárd dolláros profitot tehettek zsebre, de a cég mégis úgy döntött, hogy több országban, így Magyarországon is bezárja gyárát.

10 cég, amelyik eldönti, hogy mit eszünk és iszunk
Forrás: Europress/Getty
Ez a cikk folytatódik
1 2 3
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google