Előfizetői tartalom

Tények arról, miért adhatsz hálát a bankodnak

Portfolio
Miközben a fejlett világban lassan kőkorszakinak tűnik egy olyan bank, amelyiknek nincs legalább egy profi netbankja és hozzá kapcsolódó mobilbankja, addig 2,5 milliárd felnőtt ember, a világ felnőtt népességének közel fele él bankszámla nélkül. Pedig a kormányzatok dollármilliárdokban mérhető költségmegtakarítást érhetnek el, a pénzügyi rendszerek kitaszítottjai pedig esélyt kaphatnak a normális megélhetéshez az elektronikus rendszerekhez való csatlakozással. A Világbank érdekes adatokat szedett össze minderről.

A bankrendszerek "kitaszítottjai" A világ felnőtt népességének durván fele nem rendelkezik hivatalos pénzintézetnél számlával. Persze a pénzintézet nélküliek aránya jóval magasabb a fejlődő országokban, mint a magas jövedelműekben, és a nőknél is érezhetően magasabb az úgynevezett "alulbankoltak" (underbanked) aránya. Magyarországon a megközelítőleg 8 millió fős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés