Előfizetői tartalom

Megvan: minket választott a multi (3.)

Portfolio
Az Európai Bizottság hétfői közleményéből derült fény hivatalosan is arra, hogy Magyarországot választotta az Apollo Tyres Ltd. beruházása helyszínéül. A Bizottság ugyanis jóváhagyta a 95,7 millió eurós (megközelítőleg 30 milliárd forintos) regionális beruházási támogatást a gyöngyösihalászi gumiabroncsgyár megvalósításához, mivel az megfelel az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályoknak. Ezzel eldőlt, hogy a több hónapja tartó szlovák-magyar versenyből hazánk került ki győztesen. A dolog pikantériája, hogy hat évvel ezelőtt épp ez az indiai cég Gyöngyösön már kísérletet tett a gyár létrehozására, ami azonban kudarcba fulladt a helyi akadályok miatt.

A legfontosabb részletek: 442,2 millió euró összértékű beruházás, a gyár Gyöngyöshalászon fog megépülni 975 új munkahely jön létre ennek köszönhetően az állam 48,2 millió euró közvetlen támogatással, 2,8 millió euró foglalkoztatási támogatással és mintegy 44,7 millió euró adókedvezménnyel segíti a beruházást Az Európai Bizottság jelentette be Az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés