Üzlet

Embereket repíthet az űrbe a Boeing

Portfolio
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA partnerségre lép a Boeinggel és a SpaceX-szel. A terv, hogy "űrtaxikat" építenek, amivel az asztronautákat a Nemzetközi Űrállomásra repíthetik majd. Ez az amerikai repülőgépgyártónak és Elon Musk cégének közel 7 milliárd dolláros megrendelést jelent.
A Boeing és a SpaceX lesz az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA partnere abban, hogy "űrtaxikat" építsenek, amivel a Nemzetközi Űrállomásra repülhetnek az amerikai asztronauták. Ezzel csökkentve a függőséget az oroszoktól, akik eddig szállították őket - jelentették be tegnap a NASA illetékesei.

Ez egy közel 7 milliárd dolláros megrendelést jelent az amerikai repülőgépgyártónak, valamint a Tesla alapítója, Elon Musk cégének. Egészen pontosan a Boeing 4,2 milliárd dollárt, a SpaceX pedig 2,6 milliárd dollárt kap majd arra, hogy kifejlesszék, valamint üzemeltessék a hét űrhajós befogására alkalmas járműveket. A tesztrepülések mellett 2-6 alkalommal szállíthatnak az űrállomásra űrhajósokat.

A Boeing CST-100 elnevezésű kapszulájának bemutatása:A SpaceX nem most először kap megrendelést az amerikai űrhivataltól, korábban 1,3 milliárd dolláros szerződést kötött arra, hogy teherszállítást végez a számára.

A Boeing éves szinten közel 90 milliárd dolláros bevételt termel, a NASA megrendelések ennek körülbelül az 5%-ának felel meg.

Embereket repíthet az űrbe a Boeing
A NASA kereskedelmi repülési programjának vezetője szerint a megállapodásnak köszönhetően a Boeing és a SpaceX 2017-ben elindíthatja "űrjáratait". A lépés azért is volt sürgető, mivel eddig Oroszország szállította az űrhajósokat, de most, ahogy az ukrajnai feszültség fokozódik, ezen a téren is szeretné csökkenteni a függetlenségét az Egyesült Államok Oroszországtól. A NASA személyenként 70 millió dollárt fizet Oroszországnak minden egyes alkalommal, amikor űrhajóst küldenek az űrállomásra, amióta 2011-ben leépítették az amerikai űrhajó-flottát.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde