Előfizetői tartalom

Itt van Kína leggazdagabb embere

Portfolio
Az Alibaba sikeres tőzsdei bemutatkozásának köszönhetően a cég egyik alapítója, Jack Ma lett hivatalosan Kína leggazdagabb embere - írja a Reuters. A vezető a pénteki IPO során 850 millió dollár értékben adott el részvényeket, míg a nála maradt papírok értéke elérte a 13-14 milliárd dollárt (a kibocsátási árral számolva). A részvényárfolyam viszont rakétaként száguldott a kereskedés során, ami jelentősen növelte Ma és tulajdonostársai magánvagyonát.

Ő Kína leggazdagabb embere Tegnap végre sor került az év legnagyobb tőzsdei eseményeként számon tartott Alibaba IPO-ra. A cég papírjainak kibocsátási ára (a korábban megállapított sáv teteje) 68 dollár volt. A nyitást követően viszont elementáris erővel emelkedtek a papírok megközelítve ezzel a 100 dolláros lélektani szintet. A kereskedést végül 94 dollár közelében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés