Üzlet

Megvette a magyar sikersztorit, most újra tőzsdére mehet

Portfolio
Hamarosan tőzsdére viszik vagy eladják a magyar alapítású IND Groupot is felvásárló tech-óriást, a MiSyst - írja a Financial Times. Az exitre készülő Vista Equity Partners két évvel ezelőtt 1,3 milliárd dollárért vette meg a céget.
A technológiai szektorban aktív Vista Equity Partners 2012 közepén vette meg a MiSys banki informatikával foglalkozó céget 1,3 milliárd dollárért, ekkor vezették ki a céget a londoni tőzsdéről. A válság miatt visszaeső pénzügyi informatikai megrendelések miatt akkor még szenvedő cégből most kiszállna a tulajdonos. A lap úgy tudja, a Vista Equity Partners bankárok segítségével keres új tulajdonost a MiSysnek, a vállalat tőzsdére lépését is fontolóra vették.

Magyar szempontból is érdekes az exit, ugyanis február elején vásárolta fel a MiSys a magyar alapítású IND Groupot. Bár a vételárat nem közölték, a Portfolio becslése szerint 20 milliárd forint körül kelt el a magyar sikersztori. Az IND egyik alapítója, Vinnai Balázs a tranzakciót követően került fel a 100 leggazdagabb magyar listájára (99. lett 5,4 milliárd forintos vagyonával). Az IND azóta a MiSys digitális csatornák üzletágaként működik.

A közel 1 milliárd dolláros éves árbevételű, 120 országban jelenlévő, 2000 ügyféllel és 4500 alkalmazottal rendelkező Misys 2013 tavaszától állt partneri kapcsolatban az IND-vel, a magyar cég digitális banki termékeit értékesítette. A Misys a felvásárlás útján az IND frontend technológiáival egészítette ki portfólióját, így ugyanis teljes körű (end-to-end) megoldást kínálhatnak ügyfeleiknek.
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar