Előfizetői tartalom

Kiszáll az MVM a szlovák-magyar gázvezetékből

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése a vonatkozó kormányhatározat alapján döntött a Magyar Gáz Tranzit Zrt. 49,98%-os tulajdoni hányadának értékesítéséről. Az MVM Zrt. a magyar-szlovák összekötő földgázvezeték építéséért és üzemeltetéséért felelő társaságban lévő részesedését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vásárolja meg 3,75 milliárd forintért a Magyar Állam javára. A tranzakció és a kormányhatározat végrehajtásával, valamint a rendszerüzemeltetői tanúsítás megszerzésével a Magyar Gáz Tranzit ZRt. megkezdheti a kereskedelmi üzemet az EU harmadik energiacsomagjával összhangban - olvasható az MVM közleményében.
"A Kormány 1455/2014. (VIII. 14.) Korm. határozata alapján döntött az Magyar Gáz Tranzit ZRt. Magyar Állam javára történő megvásárlásáról, amelynek megfelelően az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése jóváhagyta a Társaság a Magyar Gáz Tranzit ZRt.-ben meglévő részesedésének a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a Magyar Állam javára történő adás-vételi...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái