Előfizetői tartalom

Ezen múlhat a brazil tőzsde sorsa? - Jönnek a választások

Portfolio
A hétvégén választások lesznek Brazíliában, amit a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a piacbarát politikát képviselő elnökjelölt nyerhet. A fejlődő piacokon a parlamenti választásoknak igen nagy jelentőségük van tőkepiaci szempontból (is), tekintve, hogy a részvényindexekben szereplő cégek nagy része állami kontroll alatt működik. Amennyiben a jelenlegi brazil elnököt Marina Silva váltja, az a legutóbbi elnökválasztások tapasztalatai alapján könnyen lendületet adhat majd az utóbbi hetekben sokat eső brazil részvényeknek.

Az idei év a fejlődő piacokon a parlamenti választásokról szól, olyan jelentős piacokon, mint Indiában, Dél-Afrikában és Indonéziában már lezajlottak a választások, Brazíliában pedig a hét végén fog erre sor kerülni. A választások végkimenetelének fontosságát nagyon nem kell hangsúlyozni, hiszen a fejlődő piacok kapcsán a befektetői aggodalmak az utóbbi időben jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés