Előfizetői tartalom

10 ábra arról, hogyan fizetsz a bankkártyáddal

Portfolio
Az ingyenes készpénzfelvétel hatása és az érintésmentes technológia melletti erős banki és kártyatársasági elköteleződés egyaránt meglátszik a friss kártyás adatokon. Az alapvető trendek nem változtak, de azért így is akadnak izgalmas adatok a magyarok kártyahasználati szokásairól. 10 ábrán foglaltuk össze, mit érdemes tudni a témában.

Az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest 15 százalékkal nőtt a kártyás vásárlási forgalom értéke, miközben a készpénzfelvételeké csak 3 százalékkal. Még így is közel háromszor (egészen pontosan 2,85-ször) több készpénzt veszünk fel, mint amennyit plasztikkal költünk.A kártyás vásárlások és készpénzfelvételek darabszámánál viszont az látható, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés