Előfizetői tartalom

A csalók megcsinálták maguknak a tényleg ingyenes pénzfelvételt

Portfolio
Egy újonnan felfedezett rosszindulatú szoftverrel fosztanak ki apránként ATM-eket világszerte, európai automaták is érintettek. Több millió dollárt emelhettek el a bűnözők úgy, hogy semmilyen bankkártya sem szükséges a visszaélésekhez. Az informatikai biztonsági cégek azt tanácsolják a bankoknak, hogy ellenőrizzék az ATM-hálózatukat.

Az egyik nagy informatikai biztonsági cég, az orosz Kaspersky Lab kedden figyelmeztette a bankokat arról, hogy csalók fosztogathatják ATM-jeiket. Az elkövetők több millió dollárnyi készpénzt lovasíthattak meg világszinten szervezett akcióikkal, melyek során a Tyupkin névre elkeresztelt szoftvert használták. Eddig Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában találtak fertőzött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés