Előfizetői tartalom

Az energiacégek már feladták Európát?

Európa egyre inkább kezd lekerülni a világ energia-beruházási térképéről, miközben egyre több nagy európai szolgáltató is a kontinensen kívül tervez jövőbeni projektjeivel. A megújulók és az új digitális technológiák megjelenése nagy kihívások elé állítja az iparágat, de a szabályozási bizonytalanságok kezelése is komoly erőforrásokat emészt fel az energiaipar szereplőinél. Európának sokkal koordináltabb energiapolitikát kellene folytatnia, mert a nemzetközi versenyben nehéz lesz úgy helytállni, hogy az országok teljesen eltérő elvek mellett képzelik a jövőbeni energiaellátásukat - állapították meg a 4. KPMG Global Power&Utilities konferencia felszólalói Londonban.

Miközben Amerika már kint van a válságból, Ázsiát pedig gyakorlatilag el sem érte, addig Európában továbbra is komoly kihívásként jelentkezik a krízisből eredő hatások kezelése - nyitotta meg a KPMG negyedik éves energetikai konferenciáját Londonban a tanácsadócég egyesült királyságbeli vezetője. Simon Collins nyitóbeszédében rámutatott, hogy világszerte hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés