Előfizetői tartalom

Megtámadták az oroszok az egyik legnagyobb alapkezelőt is?

Portfolio
A Fidelity Investment, Amerika egyik legnagyobb alapkezelője is a célpontja volt annak az összehangolt hackertámadásnak, amely 13 pénzintézetet, köztük a JP Morgant is érintette a közelmúltban - értesült a Financial Times két forrásától. Informatikai biztonsági szakértők szerint oroszok az elkövetők, igaz, ezt eddig hivatalosan nem erősítették meg.

Augusztus végén szóltak a híradások először arról, hogy mindeddig meg nem erősített információk szerint egy orosz hackercsoport 13 amerikai pénzintézet ellen indított összehangolt támadást. Már akkor is arról volt szó, hogy a JP Morgan, az egyik legnagyobb amerikai bank is az áldozatok között lehet. Múlt héten a JP Morgan elismerte, hogy akár 76 millió ügyfelük nevét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés