Előfizetői tartalom

Bejelentették: tényleg nálunk tárol földgázt a Gazprom

Portfolio
A magyarországi földgáztárolók töltöttségi szintje október elején elérte az összesen 4 milliárd köbmétert, amely képes kielégíteni a hazai téli fogyasztás mintegy kétharmadát. A tárolók töltése tovább folytatódik, aminek részeként az MVM-csoport és Gazprom Export logisztikai szolgáltatási szerződést kötött egymással. A szerződés keretében a felek további legfeljebb 700 millió köbméter földgáz hazai tárolókban történő tárolásáról állapodtak meg, ami által a hazai tárolók töltöttségi szintje több mint 10%-kal emelkedhet meg - olvasható az MVM közleményében.

A lépéssel a fűtési szezon kezdetekor Magyarországon a régió országai közül az egyik legmagasabb fogyasztás arányos földgázmennyiség áll majd rendelkezésre. A magyarországi földgáztárolókban az egy évvel korábbihoz képest immár 38%-kal több, összesen 4 milliárd köbmétert meghaladó földgáz érhető el, ami több mint 1 milliárd köbméterrel haladja meg a tavalyi maximális...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái