Előfizetői tartalom

Mit tud ez az e-forint, amit a papírpénzed nem?

Portfolio
Magyarországon már nem egy olyan megoldás létezik, amellyel akár boltokban is fizethetünk mobillal, hamarosan azonban egy újabb magyar e-pénz kibocsátásán alapuló mobiltárca indulhat el élesben is: a Buxa. Bár a cég még nem kapta meg a végső engedélyt az MNB-től, már most is a jegybank vigyázó szeme láttára fizethetünk vele a tesztüzemben. A magyar mobilfizetési piac ezzel egy újabb szereplőt köszönthet majd soraiban.

Mi is az a Buxa és hogyan működik? A Buxa mobilfizetési megoldás e-pénz, konkrétan forint kibocsátásán alapul. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Buxa a hagyományos (számlapénz vagy készpénz formájú) forintot digitális forintokká alakítja át, amelyet már elektronikus eszközökön, jellemzően okostelefonos alkalmazáson keresztül utaztathatnak a felhasználók. A Buxa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés