Előfizetői tartalom

Kivéreztetik a tőzsdéket - Rég nem láttunk ilyet

Portfolio
Egyre nagyobb az esélye, hogy elérkezett a tőzsdékre a régóta várt nagy korrekció, az S&P 500 index pár nap leforgása alatt 5 százalékot esett. Az idegesség szemmel látható, a volatilitást mérő VIX index tegnap 2012 júniusa óta nem látott magasságba ugrott. Az alábbiakban azokat a tényezőket gyűjtöttük össze, melyek a tőzsdék mélyrepülésében szerepet játszhatnak.

Idegesek a befektetők Meglehetősen gyengén zárták a múlt hetet a világ fontosabb részvényindexei, a lejtmenet pedig láthatóan nem ért véget, az amerikai piacok tegnap is jelentős esést szenvedtek el. Az utóbbi napok mozgásai meglehetősen intenzívek voltak, az S&P 500-as mutató az október 8-i záróértékéhez képest már 5 százalékkal van lejjebb, míg a német DAX az említett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés