Előfizetői tartalom

Kivégzik a Netflixet (2.)

Portfolio
Hatalmasat zuhant a Netflix árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy közzétette harmadik negyedéves számait: a részvények közel 27%-os esést szenvedtek el. Az aggodalmat az okozta, hogy úgy tűnik, az áremelések elriasztották az új ügyfeleket, az új felhasználók száma a vártnál kisebb mértékben emelkedett. Ráadásul a nagy versenytárs, az HBO nemrég bejelentette, hogy rivális streaming szolgáltatást indít jövőre. A gyorsjelentés főbb pontjai: 3 millió fővel nőtt globálisan a Netflix felhasználóinak száma a harmadik negyedévben, miközben a vezetőség közel 3,7 milliós növekedésre számított A negyedik negyedévre 4 milliós emelkedést vár a vezetőség, közel annyit, mint 2013 negyedik negyedévében A fő piacnak számító Egyesült Államokban már kevesebb új felhasználóra tett szert a cég, mint az előző év azonos időszakában A Netflix megemelte szolgáltatásainak árait, ez tükröződik a felhasználószám alakulásában Jövőre rivális szolgáltatással jelentkezik a HBO, függetlenül a televíziós előfizetésektől A külföldi terjeszkedés költségei ellenére közel duplázni tudott az eredmények szintjén a társaság év/év alapon A negyedik negyedévre az elemzői konszenzusnál jóval alacsonyabb EPS-várakozást fogalmazott meg a menedzsment.

Hatottak az áremelések Több mint 3 millió fővel nőtt a harmadik negyedévben a Netflix felhasználóinak száma globálisan, ami sok, de nem elegendő. A társaság menedzsmentje júliusban még arra számított, hogy 3,69 millió fővel több felhasználója lesz a negyedév végére globálisan. A cég első számú piacának számító Egyesült Államokban határozott lassulás látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés