Előfizetői tartalom

Spórolunk az idei karácsonyon? (2.)

Portfolio
Nem fogadták jól tegnap a technológiai gyorsjelentéseket, a Netflix mellett az eBay árfolyama is esett a negyedéves eredményekre a zárás utáni kereskedésben. Bár az online aukciós cég esetén csak minimális mínuszról beszélhetünk ahhoz képest, amit a Netflix produkált, hiszen csak valamivel több mint 1%-kal került lejjebb az árfolyam. Az eBay befektetői nem örültek neki, hogy a menedzsment csökkentette az idei évre vonatkozó bevételvárakozásait, viszont a társaságnál most a befektetési sztorit inkább a PayPal leválasztása jelenti. A gyorsjelentés főbb pontjai: Kétszámjegyű növekedést ért el az eBay a harmadik negyedévben, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak Egy részvényre jutó eredménye 6%-kal nőtt, ami minimálisan, 1 centtel felülteljesítette a konszenzust A menedzsment csökkentette az idei évre vonatkozó bevételvárakozásait Az eBay-jel egyidőben a Wal-Mart is csökkentette várakozásait, ami azt jelzi, hogy a korábban reméltnél gyengébben alakulhat a karácsonyi szezon A PayPal leválasztása jelenti most inkább a nagy sztorit az eBay-nél.

Nem volt nagy a meglepetés Nem okozott nagy meglepetést harmadik negyedéves számaival az eBay. Mind a bevétele, mind a profitja közel megfelelt az elemzői várakozásoknak. Az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó eredménye 68 cent lett, miközben az elemzői konszenzus alapján 67 centet vártak a befektetők.Gyenge lesz a karácsonyi szezon? Ami viszont rossz hír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés