Előfizetői tartalom

Újabb magyar tőzsdei cég borulhat

Felszámolási eljárást kezdeményezett a hazai tőzsdén jegyzett Business Telecommal (BTel) szemben az a kötvénytulajdonos, akivel szemben fennálló kötvénytartozását most már hónapok óta nem fizeti meg a BTel. Az ügy akár az egyébként is nehéz helyzetben lévő cég végét jelentheti, nagyjából 1 hónapja lehet a BTelnek, hogy rendezze tartozását. A cég vezérigazgatója október elején még azt nyilatkozta a Portfolio-nak, hogy szándékukban áll a kötelezettséget teljesíteni, a kötvényes, és képviselője azonban nem lát sok esélyt erre. A BÉT és az MNB csigalassúsággal lép az ügyben, a befektetők hetekkel később jutnak csak fontos, kötvény- vagy részvénybefektetésük szempontjából kulcsfontosságú információkhoz.

Az ügy A BTel 2011 márciusában 300 millió forint névértékben, Business Telecom Kötvény I. elnevezéssel kötvényeket bocsátott ki, az idén március 31-i lejáratkor azonban az egyik kötvénytulajdonossal szemben az utolsó éves kamatfizetési és a tőketörlesztési kötelezettségét nem teljesítette. A kötvényes tulajdonában álló összes kötvény névértéke 143,9 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái