FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Richter: ebből nem lesz örömtánc

Gayer Attila, CFA
Ma hajnalban tette közzé az idei harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentését a Richter, mely az elemzői várakozások fényében összességében csalódást keltett, az üzemi és a nettó profit ugyanis jelentős mértékben alulmúlta az előrejelzéseket. A beszámoló fontosabb pontjai: Magyarországon folytatódott az enyhe forgalomnövekedés Ukrajnában tovább zuhan a forgalom, az orosz piacon viszont némi stabilizálódás látszott a negyedévben az amerikai bevételekben szintén kisebb visszarendeződés a korábbi tartós lejtmenet után Kína, Latin-Amerika szépen nő a rubel gyengülése most is nagy fájdalom volt... ... ennek hatását csak erősítette a működési költségek növekedése és az egyéb ráfordítások magasabb szintje az év első kilenc hónapját tekintve az üzemi eredményhányad az éves előrejelzés minimumánál van a pénzügyi sor tovább erodálta az eredményeket a 12 havi gördülő profitszámok 2008 óta nem látott mélypontra zuhantak az idei első kilenc hónapban az egész évre várt egy részvényre jutó eredmény alig több mint felét sikerült hozni, ami további EPS-csökkentéseket valószínűsít a készpénzállomány kissé csökkent, de a részvényárnak így is 13 százalékát teszi ki. A gyorsjelentés alapján nem csodálkoznánk, ha a részvények lefelé vennék az irányt a mai kereskedésben, fontos azonban kiemelni, hogy a ma reggeli tájékoztatón újabb lényeges információk hangozhatnak el, melyek ugyancsak befolyásolhatják az összképet.

Vártnál rosszabb profitszámok. Az alábbi táblázat az általunk begyűjtött elemzői várakozások és tényszámok összevetését mutatja a Richternél, ebből az látszik, hogy az idei harmadik negyedév meglehetősen vegyesre sikeredett. Az árbevétel és a bruttó fedezet kismértékben felülmúlta a várakozások mediánját, míg az üzemi és nettó eredmény jelentősen elmaradt attól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés