Előfizetői tartalom

Kínába viszi a pénzét, aki teheti

Portfolio
Jelentős átalakulás történt a mai nappal Kínában, összekapcsolták ugyanis a sanghaji és a hongkongi tőzsdék rendszereit, ami megnyitotta az utat Hongkongon keresztül a külföldi magán és intézményi befektetőknek a kínai belső piac felé. Ez eddig egy meglehetősen zárt terület volt a külföldiek előtt, így a mostani könnyítések növelhetik a jüanban denominált kínai részvények iránti érdeklődést, melyek így talán ledolgozzák valamelyest az utóbbi években mutatott látványos lemaradásukat. A kínai részvényekhez való könnyebb hozzáférés a nagy globális részvényindexekben, különösképp az MSCI-indexeiben is jelentős változásokat hozhat, a kínai papírok súlya akár jelentős mértékben is megemelkedhet.

Mi történik a kínai tőzsdén? Jelentős változások történtek a mai naptól a kínai részvénypiacon, elindult ugyanis az a program, melynek keretében összekapcsolják a hongkongi és a sanghaji tőzsdéket. Ennek hatására az említett két piac befektetői előtt megnyílik a lehetőség, hogy a másik tőzsdén forgó eszközöket is megvásárolják. Mindez egy jól szabályozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés