Előfizetői tartalom

Szétvernék a Google-t Európában

Portfolio
A Google feldarabolásáról szavazott tegnap az Európai Bizottság, amit el is fogadtak. Bár a szervezetnek nincs meg a jogosultsága arra, hogy feldarabolásra kényszerítse a céget, viszont azt az üzenetet közvetíti, hogy nem elégedett a Google üzleti gyakorlatával. Ilyen szavazásra még nem volt példa az Európai Parlament történetében, bár a Microsofttal kapcsolatban felmerültek korábban a piaci erőfölénnyel kapcsolatos aggodalmak, ezért sokáig vizsgálták az amerikai szoftveróriást is.

Szavazott az Európai Parlament a Google feldarabolásáról, 458-173 arányban a feldarabolás mellett döntöttek a törvényhozók - írja a Business Insider. Az EU-nak természetesen nincs meg a joga ahhoz, hogy ténylegesen is feldarabolásra kényszerítse a céget, de ezzel is üzen az amerikai nagyvállalatnak, hogy nem tetszik neki az üzleti gyakorlata. Viszont jelentős bírságot róhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés