Üzlet

Új gumigyár építését tervezi a MOL

Portfolio
Új szintetikus gumigyár létrehozását tervezi a MOL a tiszaújvárosi TVK-nál. A beruházás költsége mintegy 100 millió dollár lehet - számolt be a Reuters.
A legfrissebb hírek szerint szintetikus gumigyár létrehozását tervezi a MOL a TVK-nál, ami mintegy 100 millió dollár beruházást jelenthet. Ez már nem az első olyan üzem lenne, melyben a MOL-nak érdekeltsége van.

Előzmények

A MOL még 2013 novemberében jelentette be, hogy szintetikus gumit gyártó vegyesvállalatot hoz létre a Japan Synthetic Rubber (JSR) nevű céggel, melyben a MOL 49 százalékos, a japán cég pedig 51 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Az akkori bejelentés szerint az üzem évi 60 000 tonnás gyártókapacitással fog rendelkezni, az értékesítés pedig 2017‐ben indulhat meg. A vegyes vállalat vizsgálja majd a kapacitásbővítés lehetőségét, amely akkor valósulhat meg.

Kilátások

Az S‐SBR világszerte az úgynevezett gazdaságos, kevesebb üzemanyag fogyasztást igénylő autógumik meghatározó alapanyaga. alapanyag tökéletesen megfelel az üzemanyag‐hatékony, nedves felületen kiváló tapadással rendelkező gumik gyártásához. A globálisan egyre szigorodó CO2 kibocsátására és üzemanyag fogyasztására vonatkozó szabályozások alakulása kedvezően hat az S‐SBR piacára. A gumik üzemanyag‐hatékonyság alapján történő osztályozása jelenleg Japánban, Dél‐Koreában és Európában terjedt el, és várhatóan egyre több országra is bevezetésre kerül. Ennek köszönhetően az S‐SBR üzemanyagbarát gumik iránt megnyilvánuló kereslet növekedése várható.

Butadién üzem

Mint ismeretes a TVK 130 000 tonna éves kapacitású butadién üzem építését végzi jelenleg is, melynek átadására hamarosan sor kerülhet. A JSR‐rel kötött együttműködési megállapodás lehetőséget biztosít a MOL-nak, hogy az S‐SBR piacra történő belépéssel petrolkémiai termékvonalát az értéklánc mentén tovább diverzifikálja. A MOL által előállított alapanyag biztosítja a vegyes vállalat számára a hosszú távú ellátást.
Kereskedjen a magyar tőzsdén 0,3%-os jutalékkal!
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti Tőzsde