Előfizetői tartalom

Olcsóbbak lesznek az okostelefonok

Portfolio
A következő években is az Android uralja majd az okostelefon-piacot, az újabb operációs rendszereknek, mint a Tizen, vagy a Firefox, nem sok esélyük van - vélik az IDC elemzői. Az eladások nőnek, az árak pedig tovább esnek: idén még átlagosan 297 dolláros átlagár adódik az értékesített készülékekre, ami 4 év múlva 241 dollárig csökkenhet.

Idén 1,3 milliárd okostelefont adhatnak el a világban, ami 26%-os növekedést jelent tavalyhoz viszonyítva. A következő években lassulhatnak az értékesítések, jövőre már csak 12%-os növekedést várnak az IDC elemzői. Viszont eközben az erős verseny közepette az árak csökkennek, így a mobilgyártók bevételei ennél jóval gyengébb növekedést mutathatnak. Az, hogy a kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés