Előfizetői tartalom

Így lesz "Google-adó"!

Portfolio
Kiderült, hogy hogyan működne a britek új "Google-adója", ami kifejezetten azokat a nagy multinacionális cégeket veszi célba, akik adóoptimalizálási céllal települnek európai országokba. A Reuters által látott pénzügyminisztériumi dokumentumok szerint az olyan, cégek közötti pénzáramlásokat célozzák majd, amit a leányvállalatok a szellemi termékek használatáért fizetnek.

Egy héttel ezelőtt jött a bejelentés, hogy az Egyesült Királyság bevezet egy új adót a multinacionális cégek brit tevékenységeire, amit a média csak "Google-adónak" keresztelt el. Most a Reutershez került dokumentumokból az is kiderült, hogy ezt a 25%-os adót milyen úton kívánja behajtani. A tervek szerint az adó azokat az összegeket sújtaná, amelyeket például a szellemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés