Előfizetői tartalom

Atommal fenyegetnek az oroszok!

MTI
|
Portfolio
Nem zárja ki az orosz külügyminiszter, hogy országa atomfegyvereket telepít Krím félszigetre. Ez az orosz fenyegetés éppen akkor érkezett, amikor az orosz gazdasági és pénzügyi rendszert masszív stressz éri, hiszen a rubel ma napon belül kb. 9%-kal zuhant, a tőzsde szabadesésben, az orosz kötvénypiac pedig hatalmas eladói nyomást él át.

Szergej Lavrov az Interfax hírügynökség kérdésére válaszolva tett hétfőn ilyen értelmű nyilatkozatot. Mint mondta, a Krím félsziget egy olyan állam - Oroszország - része lett, amely az atomsorompó egyezmény aláírója, és a megállapodással összhangban birtokol is atomfegyvereket. Leszögezte, hogy Oroszországnak a nemzetközi joggal összhangban minden alapja megvan ahhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés