Előfizetői tartalom

Putyin bizalmasa is benne volt a rubel összeomlásában?

Portfolio
Igencsak feltüzelte a piacokat az orosz állami óriáscég, a Rosznyeft múlt heti kötvénykibocsátása, erről ugyanis azt feltételezik, hogy jelentős szerepet játszott az elmúlt napokban kialakult rubel válságban. A cég mindezt cáfolta. A Rosznyeftnek vasárnapig mintegy 7 milliárd dollárnyi idegen devizás kötelezettséget kell teljesítenie.

Spekulációk középpontjában a Rosznyeft Meglehetősen nagy fennforgást keltett a piacokon a Vlagyimir Putyin bizalmasa, Igor Szecsin által irányított Rosznyeft 625 milliárd rubel összegű múlt heti kötvénykibocsátása. Erre azt követően került sor, hogy az orosz jegybank jelezte, az instrumentumokat elfogadná fedezetként jegybanki forrásbevonáshoz. A kötvényeket a Rosznyeft...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés