Üzlet

Van, ahol már rögzítik a rubelt

Portfolio
Rögzítette moszkvai bevásárló központjaiban a bérleti díjak rubel átváltási árfolyamát az osztrák Immofinanz ingatlan befektető társaság.
Az Immofinanz három hónapos időtartamra az euró árfolyamát 50 rubelben, a dollár árfolyamát 40 rubelben rögzítette bérlői számára moszkvai bevásárló központjaiban. Az Immofinanz öt bevásárló központtal rendelkezik Moszkvában összesen 277 ezer négyzetméter hasznos üzleti alapterülettel.

A rögzített árfolyam azokra a bérlőkre vonatkozik, akikkel az Immofinanz még nem jutott egyedi bérleti díj csökkentési megállapodásra.

Az Immofinanz bízik az orosz piacban és Oroszországban mint gazdasági tényezőben és a jelenlegi krízist kész bérlőivel karöltve átvészelni, a helyzet lényeges javulására azonban rövid távon nem számít - mondta Eduard Zehetner, az Immofinanz vezérigazgatója.

Az Immofinanz ingatlanbefektetéseinek több mint 25 százaléka Oroszországban van, az október végi állás szerint 6,828 milliárd euróból 1,717 milliárd euró. Díjbevételeinek ugyanakkor 30-35 százaléka származik az oroszországi befektetésekből. A 2014/2015-ös pénzügyi év második negyedévének 115,0 millió eurós bérleti díj bevételéből 44,3 millió euró volt az oroszországi bevétel.

A társaságnak összesen hat ingatlanbefektetése van Oroszországban 318 ezer négyzetméter hasznos bérleti alapterülettel. Az Immofinanz befektetési portfoliója összesen közel 3,5 millió négyzetméter üzleti alapterületet tesz ki. A csoport bruttó haszonkulcsa 7,8 százalék, az oroszországi 10,3 százalék.

Az euró árfolyama pénteken 64 rubel, a dolláré 51 rubel volt. Az eurót a múlt hét elején 85 rubelnél, a dollárt 68 rubelnél is jegyezték. Az Immofinanz által a január-márciusi időszakra rögzített árfolyam az október elejinek felel meg. A dollár árfolyama az év elején 32,70 rubel, az euró árfolyama 45,02 rubel volt.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial