Előfizetői tartalom

Így hullanak darabokra a világ urai

Portfolio
Ahogy a divattrendek váltogatják egymást, úgy a vállalati gazdálkodásban is mindig vannak felkapott irányok. Most úgy tűnik, hogy mindenki az üzletágak leválasztásában és a cégfeldarabolásban látja az értékteremtési lehetőséget a cégvezérek. Idén, különösen az év második felében valóságos feldarabolási hullám vette kezdetét, de van olyan cég is, akit csak szeretnének feldarabolva látni a szabályozók.

Miért kell feldarabolni a cégeket? A feldarabolás azt jelenti, hogy a cégek egyes divíziói önálló vállalatokként működnek majd tovább, saját eszközállománnyal, alkalmazottakkal, szellemi termékekkel és technológiával. De miért jó egy cégnek, ha feldarabolja magát? az egyes üzletágak leválasztása vonzóbbá teheti befektetők szemében a vállalatot, mivel így mindenki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés