Előfizetői tartalom

Padlót fogott a forint - Ki húz ebből hasznot?

Portfolio
Látványos leértékelődés kezdődött az új évben a régiós devizáknál, a forint ennek hatására igencsak közel került mindenkori mélypontjához az euróval szemben. A forint gyengülése a hazai tőzsdei befektetők számára is releváns, hiszen befolyásolja a részvénypiaci hozamokat. Alapvetően elmondható, hogy a devizagyengülés pozitív a tőzsdéknek, melynek hatása az export versenyképességének javulása mellett az idegen devizás bevételek/profitok emelkedésén keresztül jelentkezik. A forintgyengülés egyik legnagyobb kedvezményezettje idehaza a Richter lehet, most azonban ennek jótékony hatását a rubel összeomlása kioltja.

Zuhan a forint Izgalmasan indul az új év, az egyik leglátványosabb mozgást a forint piacán láthatjuk, mely 320 fölé gyengült az euróval szemben, ezzel igencsak közel került az eddigi történelmi csúcshoz. A forint és a régiós devizák mélyrepülése ráadásul úgy következett be, hogy közben az euró is devalválódik, a közös európai fizetőeszköz a dollárral szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés