Előfizetői tartalom

Viszik a Boeingeket, mint a cukrot

Portfolio
Rekordévet zárt a Boeing. A repülőgépgyártó tegnap bejelentette, hogy az utasszállító repülőgép-üzletága a megrendelések és a leszállítások tekintetében is csúcsot döntött 2014-ben. Annak köszönhetően, hogy felpörgött a termelés, többet adott el legújabb gépéből, a Dreamlinerből, mint amire az elemzők számítottak. Az még kérdéses, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy ismét a Boeing legyen a világ legnagyobb repülőgépgyártója.

Rekordév volt 2014 a Boeing számára, legalábbis ami az utasszállító repülőgépek üzletágát illeti. Tavaly összesen 1432 darab repülőgépre kapott megrendelést (nettó), ami 77 darabos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel a rendelésállomány is új csúcsot döntött, jelenleg összesen 5789 darab gépre van megrendelése, ami több évnyi gyártási kapacitást foglal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés