Előfizetői tartalom

Leléptek, nem fizetnek! - Futhatnak a pénzük után a befektetők

Portfolio
A kínai ingatlanfejlesztő, a Kaisa Group Holdings kötvényei becsődölhetnek, akár már ma, sokan ugyanis úgy vélik, hogy a csütörtökön esedékes 26 millió dolláros kuponfizetést nem tudja majd teljesíteni a vállalat - írja a Reuters. A félelmek nem alaptalanok, az HSBC felé a tavaly december 31-én esedékes 51 millió dolláros hitelt sem fizették vissza. Sőt, mindez azt követően történt, hogy a cég elnöke távozott.

Itt az újabb kötvénycsőd? Újabb csőd rázhatja meg hamarosan a vállalati kötvénypiacot, a kínai ingatlanfejlesztő, a Kaisa Group Holdings ugyanis könnyen lehet, hogy nem tudja teljesíteni a kedden esedékes, kötvényadósságra fizetendő 26 millió dolláros kuponfizetését. Ha ez bekövetkezne, az az első olyan eset lenne Kínában, hogy egy vállalat nem tudja dollárkötvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés