Előfizetői tartalom

Vége az aranyéveknek a Samsungnál

Portfolio
Évek óta először fordul elő, hogy nem tud profitnövekedésről beszámolni a Samsung, ami az éves számokat illeti. A társaság közlése szerint a negyedik negyedévben közel 40%-kal zuhanhatott a nyeresége az előző év azonos időszakához képest és így a teljes év profitja is csökkenhet, amire 2011 óta nem volt példa. Ez főként a mobil üzletág gyengélkedésével magyarázható. Már a félvezetőkön is többet kereshetett a cég, mint az okostelefonokon az elemzők szerint.

Folytatódik a profit zuhanása a világ legnagyobb mobilgyártójánál, a Samsungnál. A menedzsment közzétette, hogy az október-decemberi időszakban 37,4%-kal csökkenhetett a nyeresége. A működési eredmény szintjén 5200 milliárd dél-koreai won (4,74 milliárd USD) profitra tehetett szert. Ez még így is kellemes meglepetést okozott, hiszen felülmúlta az elemzői várakozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés