Előfizetői tartalom

Amikor a Tesco és a kormány még nagyon jóban voltak

Portfolio
Kemény üzengetés vette kezdetét a kormány illetékesei és a Tesco között, miután a társaság bejelentette, hogy bezárja 13 üzletét Magyarországon. A két fél igencsak eltérően látja a boltbezárás okait. Pedig nem volt mindig ilyen fagyos a viszony, érdemes a 2012 decemberében kötött stratégiai megállapodásból szemezgetni. Ebben az is szerepel például, hogy a vitákat "a barátilag elvárható, tárgyalásos úton rendezik".

Az elmúlt pár nap kormányzati nyilatkozatai alapján nem éppen baráti a kormány viszonya a Tescóval. A tavaly meghozott - büntetőjellegűnek is tekinthető - jogszabályok és a társaság erre adott reakciója (13 bolt bezárása, ami közel 600 főt érint) megtette a hatását a kapcsolatukra. Pedig nem mindig volt ennyire hűvös. Tízedik stratégiai partnereként ugyanis 2012 decemberében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés