Előfizetői tartalom

Már megint rossz társaságba keveredett Magyarország

Portfolio
Nem indult jól az idei év a részvénypiacokon, különösen igaz ez a budapesti tőzsdére, mely világviszonylatban is kiemelkedően gyengének tűnik a január eleje óta mutatott teljesítményt alapul véve. A BUX index eddig 4 százalékot esett, köszönhetően az OTP és a Richter hasonló mértékű leértékelődésének (a két részvény a BUX indexben összességében 50 százalék feletti súllyan bír). Az említett papírokat főként az orosz helyzet miatt üthetik, a rubelválság mindkét vállalatnak komoly fejfájást okoz. Az orosz sztori ráadásul tartósan elhúzódó problémákat is generálhat, ami miatt a magyar részvénypiac kilátásai sem éppen kedvezőek, főleg, ha hozzávesszük, hogy az olajár zuhanása a MOL-nak is odacsaphat. A hazai részvények a jelenlegi szinteken nem is tűnnek vonzónak értékeltségi oldalról, ez szintén nem jelent sok jót a jövőre nézve.

Megint a szégyenpadon vagyunk Ahhoz képest, hogy a tavalyi év is meglehetősen erős volt a részvénypiacokon, 2015 nem indult valami fényesen, a világ fejlett piacait tömörítő MSCI World index 2 százalékot veszített értékéből január eleje óta. Bár a fejlődő régiók teljesítményét leképező MSCI Emerging Markets index szinten tudott maradni (január óta 0,1 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés