Előfizetői tartalom

Profi, de nem szép húzás a MOL-tól

Gayer Attila, CFA
Tegnap nyilvános vételi ajánlatot tett a MOL a TVK még közkézen lévő részvényeire, ami a vállalat szempontjából igazi profizmust tükröz, hiszen sikerült úgy időzíteni, hogy a döntést a lehető legtöbb információ birtokában hozták meg, és mégsem kell egy felszálló ágban lévő fundamentális sztoriért sokat fizetni. A dolog optikája a kisbefektetők szempontjából már más lehet, sokuk csalódhatott, hiszen ők is maguk előtt látják a társaság egyre javuló eredménytermelését, részesülni viszont nem fognak belőle, hiszen a 2013-as évi könyv szerinti értéket kapják a papírokért. Ráadásul úgy (itt azokat értjük, akik régóta TVK-ban ülnek), hogy közben a 2008-tól látott kedvezőtlen időszakot is átvészelték, nem kis kockázatot felvállalva. Ez is azt mutatja, hogy sajnos vannak olyan dolgok, amik profik, de nem szépek.

Az alábbiakban azt szeretnénk körüljárni, hogy kisbefektetői szempontból milyen a MOL tegnap közzétett nyilvános vételi ajánlatának megítélése, illetve azt, hogy a MOL miért döntött úgy, ahogy, illetve azt, hogy miért éppen most került sor a bejelentésre. Kezdjük először a MOL-lal. A vállalatot régóta professzionális üzleti szereplőnek tartjuk, és a mostani döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés