Előfizetői tartalom

Ennyi pénzt lopnak el a magyaroktól - 10 ábrán a csalások!

Amerikában tavaly sorra tízmilliók bankkártya-adatait lopták el illetéktelenek, és ezáltal dollármilliókban mérhető károkat okoztak. Jogosan merül fel a kérdés: vajon a magyarok pénze biztonságban van a bankoknál? A jó hír az, hogy Magyarországon jóval kisebb sikereket értek el a pénzügyi csalók, erről tanúskodnak az MNB által közölt kártyás és elektronikus pénzforgalmi visszaélési adatok is. A csalások költségét nagyrészt a bankok állják, de azért vannak olyan esetek, amikor az ügyfelek pénztárcája karcsúsodik egy visszaélés miatt. Mutatjuk a számokat.

Nem lapátolják, csak szivárog a pénz a számlákról. Mindenki lenyugodhat: kevés a bankkártyás csalás Magyarországon egy félév alatt nagyjából 1000 milliárd forintot költenek bankkártyával az ügyfelek, ATM-ekeből pedig ennél 3-szor többet, 3000 milliárd forintot vesznek fel. A forgalomhoz képest azonban nagyon alacsony a visszaélések aránya, hiszen 2010 óta a legrosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés