Előfizetői tartalom

Napelemsarc: Áder után megszólalt a kormány is

Portfolio
Minden napelem után 114 forint/kg környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni a hatályos jogszabályok szerint. A napelemekre kivetett új sarc nagy port kavart a médiában, a szektor képviselői heves tiltakozásukat fejezték ki, de több politikus is kifejtette álláspontját. A termékdíjjal kapcsolatban szerdán a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is megszólalt, aki szerint a kivetett termékdíj a magyar gazdaságra nem gyakorol jelentős hatást. Az államtitkár nyilatkozata talán kissé meglepő is lehet, ugyanis azt megelőzően Áder János a közös hiba kijavítására kérte a pártokat, márpedig a nyilatkozatban erről nem esik szó.

A termékdíjjal kapcsolatban sorra szólalnak meg szakmai szervezetek, kérve annak a felülvizsgálatát, illetve politikusok. V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a kormány.hu oldalon olvasható nyilatkozatában elmondta, hogy a napelemek környezetvédelmi termékdíjával kapcsolatban az Országgyűlés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés