Előfizetői tartalom

Új hibridek jelentek meg Budapesten

Portfolio
A hétvégén forgalomba állt az első vadonatúj Volvo, az Euro 6-os kibocsátási normának megfelelő, dízel-elektromos hajtású hibrid csuklós autóbusz. Az összesen 28 darab új autóbusz közül az első jármű január 17-én, szombaton a 7-es busz vonalán állt forgalomba, de a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére márciusig az 5-ös, a 9-es és a 107-es járat vonalán is fokozatosan üzembe állnak majd a járművek. A 28-ból naponta 25 forgalomba álló vadonatúj autóbusznak köszönhetően hamarosan a magyar fővárosban fog üzemelni Európában az egyik legnagyobb hibridbusz-flotta - áll a BKK közleményében.

Mind a 28 darab busz akadálymentesített, ezért lehetséges lesz elhelyezni rajtuk a kerekes székeket is; a BKK szerint 2018-ban már kizárólag alacsonypadlós buszok közlekednek a teljes budapesti hálózaton. Valamennyi járművet légkondicionálóval, illetve FUTÁR-ral is felszerelték. A buszon utazók biztonságáról 11 fedélzeti kamera gondoskodik.Forrás: BKK / FacebookAz új autóbuszok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés