Előfizetői tartalom

A Metrónak is fáj a rubel zuhanása

Portfolio
Nyomás alá került a rubel az utóbbi hónapokban, ami érzékenyen érinti az orosz kitettséggel rendelkező külföldi cégeket. A gyenge orosz fizetőeszköz a Metrót is érinti, a társaság vezetője szerint 200 millió euróval csökkentheti az üzemi profitot. Az orosz piac fontos a Metro számára, az üzemi eredmény mintegy negyedét adta 2013-ban.

Az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók, illetve az olajár zuhanása miatt az elmúlt hónapokban jelentős nyomás alá került az orosz fizetőeszköz. A rubel-dollárral szembeni kurzusa az előző héten a 70-es szint felé került, míg az euró-dollár jegyzések a 80-as szint közelében mozognak.Olaf Koch, a Metro vezérigazgatója a WirtschaftsWoche-nak adott interjúban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés