Előfizetői tartalom

Amikor a legnagyobbak is hibáznak

Portfolio
Múlt hét csütörtökön tette közzé negyedéves jelentését az egyik legnagyobb európai olajipari vállalat, a Shell, pénteken pedig közölték, hogy a kimutatásokba hiba csúszott, az eredményeket közel 200 millió dollárral felülértékelték. A számviteli hibák láthatóan még a legnagyobb nemzetközi vállalatoknál is előfordulnak, a legutóbbi, nagy port kavart ilyen esemény a Tescónál történt.

Hibázott a ShellA szokásos negyedéves jelentés közzétételét követően a Royal Dutch Shell figyelmeztette a befektetőket, hogy a kimutatásokba hiba csúszott, melynek következtében a vállalat 178 millió dollárral értékelte felül a tavalyi negyedik negyedéves eredményét. A probléma a finomítói üzletágban volt, mégpedig a feldolgozásban részt vevő készleteknél. A finomítói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés